Villisikajahti

MUISTETTAVAA !

HUOM. villisikakaadoista saadaan Suomen Sikayrittäjät ry:ltä seuralle toiminta-avustusta edelleen nyt 100 € / sika, kunhan muistaa merkitä seuran Eviran näytepapereihin. Pyydä apua kaverilta, jos sitä tarvitset. Ei kannata jättää asiaa hoitamatta. 

Sikayrittäjien yhdestä eläimestä maksama avustus on 90 euroa, ja tuki maksetaan Eviran jo nyt maksaman näytepalkkion lisäksi. Seuratoiminta-avustuksen saamiseksi Eviran villisikanäytteiden näytelähetteeseen tulee kirjata tuen saavan metsästysseuran nimi.

Elintarviketurvallisuusvirasto Evira on vuodesta 2014 lähtien maksanut näytepalkkiota metsästetyistä tai kuolleena löydetyistä luonnonvaraisista villisioista. Jokaisesta afrikkalaisen sikaruton tutkimuksiin lähetetystä villisikanäytteestä maksetaan 40 euroa, jonka on voinut vaihtaa myös Evirassa tehtäviin trikiinitutkimuksiin. Naaraspuolisesta villisiasta maksetaan lisäksi 60 euroa, jos mukaan on liitetty villisiasta otettu kohtunäyte. Kuolleena löydetyistä tai oireilevista villisioista ilmoittamisesta Evira maksaa näytepalkkiona 100 euroa villisikaa kohden. Näytepalkkion saamiseksi näytteiden lähettäjän tulee täyttää palkkiolomake tai kirjata tarvittavat tiedot näytelähetteeseen.

Linkki : 646706_tutkimuslahete_lv_villisikojen_tautiseuranta_sv_100317

Linkki : Kuvat_naytteenotto

Linkki : Maa- ja metsätalousministeriön ohjeet Villisika-ohje metsästykseen

Muistettava: Pakollinen saalisilmoitus 7 vrk kuluessa: Oma Riistaan tai lomakkeella.

Saaliin ilmoittamatta jättäminen on metsästysrikkomus, josta voidaan tuomita sakkoon.