Vieraskorttiasiat

Vieraskorttimaksu on suuruudeltaan 10 € / vuorokausi / hlö, ja se on voimassa kuitissa mainittuna päivämääränä. Seuran jäsenellä on oikeus tiedustella vieraalta metsästäjältä vieraskorttia, jos seuran metsästysalueella vieraan tapaa vieraskorttia edellyttävässä toiminnassa. Koejäsen ei voi kutsua vieraita.

Vieraskortti maksetaan ennen metsästystä, kuitti maksusta toimii vieraskorttina ja isäntä pitää olla myös mukana maastossa.
Korkea-ahon Metsäveikkojen oma tilinumero on  FI29 5620 0940 0135 91.

Vieraskorttia tarvitaan: Pääsääntöisesti jahdissa, jos metsästyksen kohteelle on Metsäveikkojen kokouksessa määritetty metsästäjäkohtainen kiintiö. (metsäkanalinnut ja metsäjänis) Poikkeuksena pääsäännöstä on rusakko, jonka metsästyksessä tarvitaan kokouksen päätöksen mukaisesti vieraskortti vierailta, vaikka rusakolle ei kiintiötä ole määriteltykään.

Vieraan saama saalis kuluttaa aina isäntänä toimivan Metsäveikkojen jäsenen henkilökohtaisesta saaliskiintiötä.

Vieraskorttia ei tarvita: Esim. pienpetojen metsästyksessä ei tarvita vieraskorttia, mutta isäntä pitää olla mukana jahdissa.

Vieraita ei saa tuoda mukaan jahtiin: Sorsajahdissa Kaislasella, majavajahdissa, kaurisjahdissa, eikä valkohäntäpeurajahdissa.

Hirvijahdin osalta valta vierasasiassa on jahtipäälliköllä ja maksaneella jahtiporukalla yhdessä.